:Followers Since February 2009: ♥

Nuffnang Ads

Hippopo Baby Spa & Wellness

Pernah tahu kewujudan baby spa di Malaysia ni..? uolsss TAK tahu..? okay bagi yang TAK tahu meh iolss bagitahu, actually aku tahu mengenai baby spa ni pun melalui kawan ;)

Hari Selasa (24/12/2013) aku dengan Haniff ambil cuti sebab saja nak spent time dengan Cik Rose, tengah hari weolss sudah keluar rumah, masuk KL sahaja kereta banyak TAPI jalan TAK jem, sebelum ke baby spa weolss singgah di Ikea dulu, tujuan ke Ikea macam biasa makan meatball dan cari sedikit barang

Sampai di Ikea, susah sangat nak cari parking, nak beli makanan memang beratur panjang lah kanss TAPI nak bayar pun beratur panjang, last last weolss letak balik barang yang di ambil, jawabnya next time repeat datang Ikea

Time weolss cuti ramai pula orang yang cuti adoiii

Yumsss, eh daim kek dah TAK ada ek..? 


OOTD, ada ke patut daddy panggil kitaorang banduan choiii



Baju banduan Cik Rose daripada Mark&Spanser, alaa aku beli yang reject punya dekat reject shop je pun ;) , kasut converse tu untuk turun temurun ya ;)


Daddy dengan anak daranya, Cik Rose oiii cuba senyum sikit


Selepas habis bersuka ria di Ikea weolss terus bergerak ke Hippopo Baby Spa & Wellness, ramai yang TAK tahu kewujudan baby spa ni, ramai yang tanya aku "Wujud eh baby spa ni" YA YA YA memeng benar wujudnya baby spa ni

Baby spa ni yang pertama di Malaysia dan ianya baru sahaja mula beroperasi, TAK ramai yang tahu pun

Lokasi Hippopo Baby Spa & Wellness ;
Centrepoint Bandar Utama
F30 1st Floor,
Centrepoint Bandar Utama,
3 Lebuh Bandar Utama, 
47800 Petaling Jaya, 
Selangor Darul Ehsan, 
Malaysia.
Tel: 03-7728 1889 

Sesat juga lah aku mencari baby spa ni ***sila gunakan "waze", insyaALLAH TAK sesat macam aku 

REMINDER ***sebelum datang ke baby spa ni make sure telefon dahulu ya mommies mommies, untuk buat appointment ;), kalau walk in takut FULL


Entrance


Entrance dari luar




Bila aku sampai sahaja, staff dekat sana terus ambil Cik Rose, bukakkan baju dan pakaikan pampers sahaja



Ini kolam untuk baby 6 bulan ke bawah, fyi air yang digunakan TIDAK mengandungi chlorine selamat untuk baby, setiap seorang baby akan ada seorang staff yang memantau, staff semuanya terlatih, mommies JANGAN risau okay ;)



Memandangkan Cik Rose dah berumur 6 bulan++ maka Cik Rose swimming dalam kolam yang besar, masa untuk swimming adalah selama 30minute

Cik Rose tersangatlah excited, kagum aku tengok Cik Rose mengerakkan kaki dan tangan nya seolah-olah macam tengah berenang, haih aku nak explain lebih-lebih pun TAK reti, tengok sajalah video Cik Rose dekat IG aku ;)


Macam anak cino dah ni, pipi bulat memang jadi perhatian dekat baby spa tu


Staff dekat situ panggil Cik Rose kak long kawasan, semua tempat di conquer nya

Nampak tak kaki dan tangan Cik Rose bergerak gerak tu..?

Mummy dan daddynya juga excited 


Selepas swimming ada sesi massage selama 30minute, masa buat urutan baby ni Cik Rose memang TAK reti duduk diam

Antara staff yang ada


Berat Cik Rose, 3 hari sebelum 7 bulan

Oh mengenai harga, aku pergi under christmas promo jadinya harga RM48.00 (normal price:RM76.00) ***30minute swim 30minute massage

Kesimpulan yang boleh aku buat ;
Good service, friendly staff, thumb up..!!


InsyaALLAH lepas ni akan bawa Cik Rose lagi..! lagi..! dan lagi

4 comments:

  1. haa tu la.. terkejut aku. baby pun ade spa kaw.. curlasss! hehehheee

    ReplyDelete
  2. kalau baby baru 4 bulan boleh ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh dear, untuk lebih information call Hippopo Baby Spa

      :))

      Delete
  3. kalau baby baru 4 bulan boleh ke?

    ReplyDelete